Kollagént tartalmazó táplálékkiegészítők manapság számtalan különféle formátumban, temérdek cégtől kerülnek a piacra, így jogosan merülhet fel a kérdés: mégis hogyan válassza ki az ember a leginkább megfelelő termékeket? A kollagén kritikus szerepet tölt be a szépség és az egészség megőrzésében, az erős csontozat megtartásában és az ízületi gyulladások megelőzésében. Éppen ezért különösen fontos, hogy csak a legkiválóbb minőségű, természetes forrásból származó és gyorsan felszívódó kollagént juttassunk a szervezetünkbe.

hogyan segitenek a kollagenes italok

Pontosan ebből a célból raktuk össze ezt az összefoglalót a legjobb márkákról, megkönnyítve ezzel a választást. Az itt felsorolt opciók közül egyikkel sem járhatsz rosszul, hiszen mindegyik márka mögött szakképzett, tapasztalt táplálkozási szakértők állnak, akik tisztában vannak vele, mennyire is fontos a kollagén az egészséges élethez.

Ancient Nutrition

Az Ancient Nutrition az egyik legelismertebb kollagénmárkák egyike, nem is ok nélkül. A stílusos, modern fekete dobozba csomagolt kollagén kiegészítők alapját a tradicionális indiai és kínai gyógynövények alkotják. A hagyományok és a modern tudomány kombinálásából születettek meg az Ancient Nutrition termékei, amelyek garantáltan képesek látható eredményeket hozni, legyen szó a szépségápolásról vagy az egészségről.

Az Ancient Nutrition által forgalmazott termékek modern és egyszerűen elkészíthető formában kínálnak kollagén utánpótlást a szervezet számára.

Az Ancient Nutrition két amerikai alapítója, Jordan Rubin és Dr. Josh Axe egyaránt híres egészégügyi szakértők több évnyi tapasztalattal a hátuk mögött. Dr. Axe hivatásos orvos és a természetes gyógymódok kutatója, csontkovács és egyben táplálkozási szakember. Rubin több sikeres, egészséges táplálkozással foglalkozó céget és eladott könyvet tudhat a háta mögött. E két egészségügyi szakértő összeállásával született meg az Ancient Nutrition, amely a legkiválóbb összetevőket tartalmazó kollagénes táplálékkiegészítőket forgalmazza napjainkban.

Vital Proteins

A Vital Proteins célja, hogy egy teljesebb életet kínáljon az emberek számára. Mindezt rendkívül népszerű kollagénes vízével éri el, amelynek rendszeres fogyasztása az általános közérzeten és az egészségen egyaránt javít. A cég egyik kulcsszava a fenntarthatóság: a kollagén előállításához brazíliai és Új-zélandi, legelőn tartott teheneket, valamint Hawaii-ban halászott, vadon élő halakat használnak, így az összetevők minőségét nem érheti panasz.

Tudjuk, hogy a kollagén esetében az összetevők minősége különösen fontos, hiszen a felszívódás hatékonyságától az eredményekig mindent meghatároz. A szép és feszes bőr, az erős csontozat és az egészséges szervek csak úgy érhetők el, ha a kollagén minősége megfelelő.

A Vital Proteins azt ígéri, hogy fenntartható termékeinek fogyasztásával mindenki egy teljesebb, egészségesebb életet élhet tele kalandokkal.

Gold Collagen

A gyönyörű, fiatalos bőr mindenki álma, és pontosan ennek az elérésben képes segíteni a Gold Collagen. A Minerva Research Lab által kifejlesztett termék abban segít, hogy megnövelje a szervezetben a kollagénszintet és elősegítse a test természetes kollagénelőállítását, hozzájárulva a bőr rugalmasan tartásához és hidratálásához. Mivel a kollagén helyileg történő alkalmazása nem kellőképp hatékony (hiszen nem képes áthatolni a bőr rétegjein), a Gold Collagen egy folyékony kiegészítő formájában kínálja a megoldást. Így könnyebb a szervezetbe való bevitel, valamint a felszívódás is sokkal gyorsabb.

Ez azonban még nem minden!

A Gold Collagen termékei a legjobb minőségű, hidrolizált kollagénekből készülnek a könnyű felszívódás érdekében. Ezáltal az összetevők könnyebben tudnak eljutni a véráramba, ami gyorsabb és hatékonyabb kollagénelőállítást eredményez a szervezetben. Ha az itt olvasottak esetleg nem győztek volna meg, a Minerva Research Lab több kutatást is végzett, az eredmények pedig önmagukért beszélnek: a kutatásban részt vevők 12%-ának hidratáltabbá vált a bőre, 15%-nak csökkent a ráncok és finomvonalak száma, végül, de nem utolsó sorban pedig 20%-nak nőtt a bőr rugalmassága.

Skinade

Végezetül a Skinade termékeiről sem érdemes megfeledkezni, amelyek hatékonyságot és finom ízeket kínálnak a vásárlók számára. A Skinade állítása szerint a kiegészítők rendszeres fogyasztása már harminc napon belül megváltoztatja a bőr kinézetét és rugalmasságát. Természetesen nem szabad megfeledkezni az egyik legfontosabb pozitívumról sem: a kiegészítő használatával megnő a testben a kollagének és a hialuronsavak természetes előállítása is.

A Skinade többszörös díjnyertes termékei hat különféle, kiváló minőségű összetevővel biztosítja a problémamentes, gyors és hatékony felszívódást. A hidrolizált tengeri kollagén peptideknek köszönhetően beindul a fibroblaszt sejtek előállítása, ami a mindennapokban vastagabb bőr és kevesebb ránc formájában mutatkozik meg. Ami pedig ennél is jobb hír, hogy a Skinade termékek teljesen GMO mentesek, nem tartalmaznak alkoholt, cukrot, mesterséges ízeket és színezékeket, így nem kell tartanod a káros anyagok bevitelétől, valamint a súlygyarapodás sem lesz probléma. A Skinade kollagénje mentes a laktóztól, gluténtől és a tejtermékektől, így az allergiások számára ez a legjobb választás.

A gyártó javaslata szerint nem javasolt kávét inni a termék fogyasztása előtt, a koffein ugyanis meggátolhatja a kollagén felszívódását a szervezetben.