A kollagén az emberi test egyik legfontosabb fehérjéje, mégis rengetegen még egyáltalán nem ismerkedtek meg vele, vagy csak most kezdenek tudomást szerezni róla. A szervezetre gyakorolt pozitív hatásai számtalanok, és nemcsak testünk állítja elő, hanem külső forrásból is bevihető, még egészségesebbé téve ezzel a szervezetet.

Miben segíthet neked a kollagén

Szeretnél többet megtudni a kollagén jótékony egészségügyi hatásairól? A legjobb helyen jársz!

A kollagén pozitív hatásai az egészség megőrzésében

Ha a kollagénszinted megfelelő, az az egész közérzetedre és egészségedre pozitív hatással lesz. A kollagént sokan az egészséges ízületekkel azonosítják, márpedig nyomós okból. A kollagén ugyanis a porcok legfontosabb összetevője, amely 70-95%-ban van jelen.

Leegyszerűsítve tehát azt is mondhatjuk, hogy az ízületeid és a porcok egészsége szinte teljes mértékben attól függ, megfelelő-e a kollagénszint a testedben. A kollagén fontos szerepe azonban nem ér itt véget. Ez a fehérje felel az inak és szalagok megfelelő állapotáért is, amelyek elengedhetetlenek a fiatalos életmódhoz. Ahogy idősödünk és lelassul a kollagéntermelés, az ízületek karbantartásához egyre fontosabbá válik a külső forrásból történő utánpótlás.

Fontos emellett megemlíteni, hogy a kollagén hozzájárul az izomzat növekedéséhez. Mivel a kollagén alkotja az izomszövetek 1-2 százalékát, ennek a hiánya számos problémához vezethet. Amennyiben nincs elegendő kollagén a szervezetedben, az izomgyarapodás és az edzés rendkívül nehézkessé válhat. A testépítők mindig kiemelet figyelmet tulajdonítanak a kollagén megfelelő utánpótlásának, de a kardió edzést végzők életben is rendkívül fontos, hogy az izmok struktúrája épen maradjon.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a kollagén emésztésre gyakorolt pozitív hatását. Az emésztőrendszert körülvevő szövetek drasztikusan javulhatnak kollagénbevitellel, ami már rövid idő lefolyásával érezhetővé válik. A hatékonyabb emésztés elengedhetetlen egy egészségesebb életmódhoz, különösen akkor, ha fogyni akarunk.

Miért simítja az arcodat egy kollagén készítmény

A kollagén szerepe a szépségápolásban

Ki ne szeretné felfedezni a fiatalság titkát? Bár a kollagén nagyon fontos az egészséges szervezethez, nem szabad megfeledkezni a szépségápolásban játszott szerepéről sem. A kollagén az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbb módja lehet annak, hogy megőrizd a fiatalságod. A különféle szépségápolási szerek helyett a megfelelő kollagénszintről való gondoskodás már néhány hét vagy hónap után látható pozitív hatásokkal jár. De mégis hogyan járul hozzá a kollagén a fiatal külsőhöz?

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád: a kollagén az egyik leggyakrabban előforduló fehérje az emberi szervezetben, amely egyfajta kötőanyagként szolgál a szövetek számára. Az ok, amiért a kisbabák bőre olyan rugalmas és a feszes, a magas kollagénszintben kereshető. Kollagén nélkül a bőr elveszti feszességét, megjelennek a ráncok és a vonalak. A kollagénszint szorosan összefügg az öregedés klasszikus jeleivel, a természetesen előállított fehérje mennyisége ugyanis fokozatosan csökken, ahogy idősödünk. Szerencsére az így kialakult kollagénveszteség könnyedén pótolható különféle kiegészítőkkel.

A megfelelő kollagénszint természetesen nem csupán a bőr állagára gyakorol nagyszerű hatást, hanem a szépségápolás minden területén. Ha például szeretnéd megerősíteni a hajad vagy a körmeidet, a kollagénutánpótlás sokat fog segíteni ebben. Az olyan italok, mint például a Milieu Beauty termékei kiválóan alkalmasak arra, hogy felgyorsítsák a testedben a termelést. Ez a mindennapokban meglátszik majd a simább bőrön, az egészségesebben kinéző hajszálakon és körmökön. Bizonyos esetekben a szövetek feltöltése kollagénnel még hegek és sebhelyek szépítésében is képes segíteni. Mindez az önbizalmad és az általános közérzeted javulásához vezet majd.

Az egészben a legjobb, hogy a kollagénfogyasztás manapság rendkívül egyszerű. Számtalan termék érhető el a piacon, neked nem kell mást tenned, mint megtalálni a számodra legalkalmasabbat attól függően, hogy milyen formátum és íz az ideális. A legtöbb kollagén por gyorsan oldható vízben, állati vagy növényi tejben, így csak egy keverésre alkalmas pohárra lesz szükséged, és bárhová magaddal viheted a kollagén utánpótlásod! Ha szeretnéd elérni a kívánt egészségügyi és külső hatásokat, akkor érdemes napi szinten fogyasztanod ezeket a termékeket olyan mennyiségben, amennyit a gyártó ajánl. Ez korosztálytól függően változhat, de az általánosan elfogadott mennyiség 5000 milligramm körül van.